22/05/2018 Alaa and house of Cats Ernesto in Aleppo

Alaa and house of Cats Ernesto in Aleppo

Een tijdje geleden zagen wij op internet een artikel over het Alaa and house of Cats Ernesto in Aleppo. Wij waren meteen geraakt door het verhaal en wilde hier meer over weten.

Alaa and house of Cats Ernesto in Aleppo is een kattenopvang dat (ook af en toe een hulpbehoevende hond opvangt) te midden van alle ellende een goed huis probeert te bieden aan de katten in deze regio. De oprichter, voormalig verpleger Mohammad Alaa Aljaleel, opent zijn asiel in 2013. Naarmate de oorlog verergert brengen steeds meer mensen hun katten naar Alaa. Ook vinden hij en zijn medewerkers regelmatig nestjes in de buurt die ze een comfortabel huis weten te bieden.

Via hun Facebookpagina houden ze de rest van de wereld op de hoogte van het wel en wee in de opvang. Hierop is onder andere te lezen dat er een paar weken geleden een bom ontploft is vlak naast de auto van de dierenarts. Hierdoor is deze auto compleet verwoest en heeft de dierenarts zelf ook verwondingen opgelopen. Gelukkig is de dierenarts hersteld en hebben ze inmiddels genoeg geld ingezameld voor een nieuwe auto. Het volgende plan is nu om een nabijgelegen boerderij te kopen wegens de steeds groter wordende groep katten.

Wij helpen Alaa graag
Omdat wij deze opvang en met name de betrokkenen zo bijzonder vinden hebben wij besloten dat we een deel van onze winst doneren aan hen. Zo hopen wij een klein steentje bij te kunnen dragen en het leven voor de katten en de verzorgers iets makkelijker te maken. Zelf kun je ook doneren via deze website of klik op de ‘Donate’ knop de hun Facebookpagina.