01/07/2018 cats on catnip

Boekentip: ‘Cats on catnip’

Kattenkruid en katten: de twee zijn onlosmakkelijk met elkaar verbonden. Veel katteneigenaren zullen het herkennen: zodra een kat kattenkruid ontdekt, slaat onze huistijger helemaal op hol.

Dierenfotograaf en, naar eigen zeggen, kattengek Andrew Marttila heeft een boek gemaakt vol met foto’s van katten die ‘aan’ het kattenkruid zijn.

Marttila is bekend geworden dankzij instagram account @iamthecatphotographer waar hij, zoals de naam al zegt, allerlei foto’s van katten plaatst. Hij doet dit onder andere om de aandacht te vragen voor zwerfkatten die hij graag aan een gouden mandje wil helpen. Voor zijn foto’s reist hij dan ook de Verenigde Staten om asielkatten in het hele land in het zonnetje te zetten. Maar het zijn nu dus de foto’s van katten die aan het ‘trippen’ zijn die gebundeld worden in zijn nieuwste boek.

Marttila’s passie voor kattenfotografie ontstond tijdens zijn studie neurowetenschappen. In zijn vrije tijd maakte hij foto’s van zijn eigen kat, Haroun. Deze plaatste hij op social media en binnen no-time werden zijn foto’s door duizenden kattenliefhebbers geliked. Hij besloot uiteindelijk voor het pad van fulltime kattenfotograaf te kiezen.

In 2016 heeft zijn passie al geleid tot de publicatie van het boek ‘Shop cats of New York’. Hierin staan foto’s en verhalen van katten die ‘werken’ bij verschillende bedrijven in New York. Van chique hotels tot kleine supermarkten, overal zijn ze te vinden.

Lig jij ook helemaal in een deuk van jouw trippende kat? Dan is ‘Cats on catnip’ echt iets voor jou!

Verkrijgbaar bij o.a. Bol.com en Amazon.com.