11/09/2018 cursus-kattenwelzijn

Gratis online cursussen over dieren(welzijn)

Sinds een aantal maanden ben ik me aan het verdiepen in de kattenwereld. Ik wil me graag omscholen en parttime iets met dieren, bij voorkeur met katten, doen. Ik heb helaas wel beperkte middelen en beperkte tijd. Daarom ben ik op internet op zoek gegaan naar gratis online cursussen waar ik ook nog iets aan heb. Ik heb er een aantal gevonden waar misschien anderen ook iets aan hebben.

Er zijn twee bekende websites waar je gratis allerlei cursussen kunt volgen: edX en Coursera. De cursussen zijn samengesteld door gerenomeerde universiteiten en instellingen zoals Yale, Hardvard, Google, National Geographic en de Universiteit van Utrecht. De (meeste) cursussen zijn gratis maar tegen betaling kun je een digitaal certificaat ontvangen waar op staat dat je de cursus met succes hebt afgerond. Zelf vind ik dit niet zo nodig omdat het mij om de kennis gaat en niet om het certificaat.

The Truth about Cats and Dogs | The Universitey of Edinburgh
Deze cursus gaat over het welzijn en het leven van honden en katten. Waar wordt een hond/kat echt blij van? Wat heeft hij/zij echt nodig in het leven? Begrijpen wij honden en katten echt? En zo niet, hoe kunnen we ze wel begrijpen? Dit is een cursus waar veel aspecten van de hond en kat aan bod komen en echt een aanrader als je in één van de twee (of allebei natuurlijk) geïnteresseerd bent.

Animal Behaviour and Welfare | The Universitey of Edinburgh
Deze cursus gaat over dierenwelzijn in zijn algemeen. Wat is dierenwelzijn precies? Wanneer is een dier comfortabel en gelukkig? En hoe wordt dit gemeten? Deze en meer onderwerpen komen hier aan bod.

Introduction to Animal Behaviour | The Universitey of Edinburgh
Waarom doen verschillende dieren wat ze doen? En hoe kunnen we hier achterkomen? Hoe vinden ze voedsel, partners en een warm onderkomen? Hoe ontwijken ze roofdieren en hoe voeden ze hun nageslacht op? Dit en meer kom je te weten tijdens deze interesseante cursus.