katten organisaties in binnen en buitendland

kattenorganisaties


Wij dragen graag een steentje bij aan een beter leven voor katten. Omdat wij helaas niet iedereen kunnen helpen werken wij aan een overzicht van diverse kattenorganisaties waar ook ter wereld. Zo hopen wij andere mensen te helpen bij hun zoektocht naar een organisatie die zij graag willen steunen of waar ze misschien tijdens een vakantie op bezoek willen.

Wij komen tot deze lijst d.m.v. eigen ervaringen en bevindingen op internet en/of in andere media.*  Dit overzicht zal regelmatig worden aangevuld. Mis jij nog een organisatie die het vermelden waard is? Laat het ons weten.

 

Nederland

Noord-Brabant

Stichting de Kittenmand
Stichting in Tilburg die door middel van gastgezinnen (moederloze) kittens opvangt. Lees voor een impressie ons artikel.

Stichting Poezenbende
Organisatie die zwerfkatten in de gemeente Veldhoven helpt.

Kattenwoud
Het Kattenwoud in Nispen vangt katten op die nergens meer terecht kunnen en anders ten dode zijn opgeschreven.

Stichting Straatkat
Stichting Straatkat is een stichting die zich volledig vrijwillig inzet voor zwerfkatten in Nederland. Stichting Straatkat heeft als doel op de lange termijn het aantal verwilderde katten in Nederland terugbrengen en zwerfkattenpopulaties controleerbaar en beheersbaar houden.

Dintelkat
Rusthuis voor bejaarde katten in Dinteloord.

Limburg

De Kattenhulpdienst
De Kattenhulpdienst is een organisatie die zich sinds 1997 in Limburg inzet voor katten in nood, met name voor zwerfkatten en hun verwilderde soortgenoten.

Zuid-Holland

Kattenbescherming Nederland 
De Kattenbescherming komt op voor het welzijn van alle katten in Nederland. Zo redden ze katten uit slechte leefomstandigheden, castreren / steriliseren ze verwilderde katten en leren ze mensen wat het inhoudt om een kat te hebben.

Noord-Holland

De Poezenboot
Stichting in Amsterdam met vrijwilligers die helpen om gedumpte, achtergelaten en afgestane katten weer gezond, steriel, ingeënt en gechipt te krijgen om daarna een geschikt en liefdevol thuis voor ze te vinden.

Stichting Amsterdamse Zwerfkatten
Sinds 1994 zet de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten zich in om het lot van de Amsterdamse zwerfkatten te verbeteren en de populaties te beheersen. Ook bieden ze hulp bij de mensen thuis, verspreiden ze voedsel onder de buitenkatten die zij verzorgen en verzorgen ze vervoer voor katten die (soms met spoed) naar de dierenarts moeten.

Friesland

Stichting Kat in Nood
Kat in Nood is een landelijk werkende organisatie die zich inzet voor het welzijn van katten. Ze bieden in  hun opvang in Friesland onderdak aan ruim 225 katten die moeilijk- tot niet herplaatsbaar zijn. Daarnaast zetten ze zich in om het kattenoverschot in Nederland terug te dringen.

 

Rest van de wereld

België

Kat zoekt thuis
Organisatie met een netwerk van zo’n 45 gastgezinnen die achtergelaten en gedumpte katten opvangen om ze vervolgens een fijn thuis te kunnen bieden.

Buddy Kat Aidskattenopvang
Opvang speciaal voor katten met aids. Ook zetten ze zich in voor voorlichting over kattenaids.

Katten T-Huis
Het Katten T-Huis vangt katten en kittens op om vervolgens een warm thuis voor ze te zoeken. Ook hebben ze een aantal vaste bewoners.

Cyprus

Malcolm Cat Protection Society
Kattenopvang nabij Limassol waar vrijwilligers op Brits grondgebied zwerfkatten opvangen. Lees voor een impressie ons artikel.

PAWS (Protecting Animals Without Shelter)
Organisatie opgericht in Nicosia die als doel heeft meer aandacht te creëren voor dierenwelzijn. Dit doen ze o.a. door het promoten van dierenrechten. Ook vangen ze zwerfdieren op en zette ze zich in voor castratie/sterilisatie.

Griekenland

Stichting Kattenhulp Griekenland
(Van oorsprong) Nederlandse vrijwilligersorganisatie welke zich sinds eind 2010 inzet voor hulp aan de zwerfkatten in Griekenland.

Nine Lives Greece
Griekse organisatie die het leven van zwerfkatten in en om Athene probeert te verbeteren.

Greek Cat Welfare Society
Organisatie die zich met name inzet voor het castreren/steriliseren van zwerfkatten.

Friends of the Strays of Greece
Organisatie opgezet door een Brits stel die zoveel mogelijk zwerfhonden en -katten voer, onderdak en medische hulp proberen te bieden.

Syrië

Alaa and house of Cats Ernesto in Aleppo
Kattenasiel in Aleppo waar eigenaar Mohammad Alaa Aljaleel te midden van de oorlog honderden katten een zo fijn mogelijk bestaan probeert te geven. Lees ook dit artikel van de Telegraaf.

Verenigde Staten

Cat House on the Kings
Naar eigen zeggen is dit de grootste kattenopvang met zo’n 700 katten. Het programma ‘Must Love Cats’ van Animal Planet heeft hier een tijdje geleden een item over gemaakt.

 

*Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Wij kunnen helaas niet garanderen dat iedere vermelde organisatie ook betrouwbaar is (zeker niet als wij hier zelf geen ervaring mee hebben). Wij gaan uit van de goedheid van de mens maar zoek ook altijd zelf goed uit of de betreffende organisatie betrouwbaar is, zeker bij het doneren van grotere bedragen.