08/02/2018 Malcolm Cat Protection Society

Malcolm Cat Protection Society

Afgelopen jaar zijn wij op vakantie geweest naar Cyprus. Hier hebben wij nabij Limassol de Malcolm Cat Protection Society (MCPS) bezocht. Dit is een organisatie die katten opvangt op 1600m2.

MCPS
De MCPS is een waar kattenparadijs speciaal voor de bewoners gebouwd en helemaal naar hun wensen ingericht: veel ligplekken, ruimte om te klimmen en naar hartenlust te spelen en een verfrissende fontein om lekker uit te drinken of naast te liggen. Voor de schichtige katten is er een apart gebied, net zoals voor de kittens, de ‘zware probleem gevallen’ en de zieke katten. Werkelijk iedere kat kan hier zijn eigen plekje vinden.

De organisatie wordt gerund door vrijwilligers die iedere dag weer hun best doen om voor alle katten (zo’n 200?) te zorgen. Ze zitten continu vol maar dit weerhoudt sommige mensen er niet van om hun eigen kat over het hek te gooien om er zo van af te zijn. Toen wij op bezoek waren was dit net gebeurd met een mooie grote rode kater. Hij was zo van slag dat hij een week later nog schichtig onder een bankje zat. Enorm sneu en helaas is dit geen uitzondering.

Steunen
De Society bestaat door giften en zijn dan ook altijd blij met mensen die ze willen steunen. Wij doen dit zelf ook door het symbolisch adopteren van één van de adoptiekatten. De kosten gaan in één pot maar je krijgt zo regelmatig de nieuwsbrief en een update over de gekozen kat.

Een andere manier voor de MCPS om aan geld te komen is het organiseren van activiteiten. Zo zijn wij tijdens onze vakantie twee keer langs geweest waaronder op de jaarlijkse open dag. Tijdens deze dag (dit jaar op 30 september) zijn er allerlei activiteiten op het terrein waarmee geld wordt ingezameld. En, je kunt de hele dag met de katten knuffelen! Echt een aanrader dus.

Naast financiële steun zijn ze ook altijd op zoek naar mensen die daar ter plekke kunnen helpen. Dus mocht je ooit op Cyprus zijn, tijd over hebben en de handen uit de mouwen willen steken dan maak je hen daar erg blij mee (neem hiervoor wel eerst contact met ze op).

Het is ook mogelijk om een bezoekje te brengen en gewoon lekker met de katten te spelen. Dit kan iedere dag van 08.00 tot 10.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Wij waren erg onder de indruk van de prachtige en mooi ingerichte locatie, van de lieve schattige aaibare katten (en ook van de wat mindere) maar bovenal van de vrijwilligers die ondanks alles de katten een comfortabel leven willen bieden.

Kijk op de website voor meer informatie.