24/03/2018 Stichting De Kittenmand

Stichting De Kittenmand

Enkele jaren geleden werden wij ‘s ochtends gewekt door luid gemiauw. Onder onze auto bleek een eenzame kitten te zitten. Een klein gevecht en wat krassen later hebben we hem uiteindelijk in een draagmand kunnen krijgen. Omdat het dierenasiel op dat moment gesloten was hebben wij via internet gezocht naar een plek waar onze vondeling opgevangen kon worden. Wij kwamen uit bij Stichting De Kittenmand.

Stichting De Kittenmand is een organisatie in Tilburg die met een netwerk van gastgezinnen zoveel mogelijk (moederloze) kittens proberen op te vangen en uiteindelijk aan een fijn thuis te helpen. Sinds de oprichting in 2008 heeft De Kittenmand al ruim 1600 kittens en katten een nieuw thuis gegeven. Een team van vrijwilligers staat dag en nacht klaar om kittens te helpen en een warm huis te bieden.

Naast het bieden van een warm onderkomen zorgen ze er ook voor dat de kittens worden gesteriliseerd/gecastreerd en met name worden gesocialiseerd. Na een vaak traumatische start buiten in de kou groeien ze op bij een gezin (al dan niet met andere huisdieren) waarna ze uiteindelijk beter te plaatsen zijn.

Adoptie
Zodra de kittens oud genoeg zijn voor permanente adoptie zijn ze op de website te vinden, ieder met hun eigen verhaal. Ook is er een aparte sectie voor kittens en katten die wat speciale aandacht vereisen. Ben jij op zoek naar een nieuw maatje? Neem dan zeker een kijkje. Zelf hebben wij een aantal jaren geleden ook een “speciaal geval” via de website gevonden. Saar, een oudere dame met wat bagage, heeft bij ons nog een paar jaar een fijn leven kunnen lijden.

Gastgezinnen
Naast adoptieouders zijn ze ook altijd op zoek naar gastgezinnen dus woon jij in de omgeving Tilburg en heb jij tijd en ruimte, kijk dan hier voor meer informatie en om je aan te melden. Wil je graag helpen maar kun jij geen (tijdelijk) thuis bieden, dan zijn ze ook erg blij met financiële steun. Op de website staan diverse mogelijkheden hoe je dit kunt doen.

Kortom, Stichting De Kittenmand is een geweldige organisatie die hun best doen om de kittens een gouden mandje te bieden en die iedere vorm van hulp enorm verdienen.

Kijk op de website voor meer informatie.

Foto’s: //kittenmand-tilburg.nl/