12/12/2018 poezebende

Stichting Poezenbende

Vorig jaar april hoorde ik via het nieuws over kat Brutus die beschoten en aagereden was. Van Omroep Brabant tot Hart van Nederland, overal was Brutus onderwerp van gesprek. Brutus bleek een bekende van Stichting Poezenbende en zij ontfermde zich dan ook over hem. Sinds dit voorval volg ik Stichting Poezenbende en ben ik erg onder de indruk van wat ze allemaal doen.

De stichting is in 2015 opgericht door Nathalie en Mike Franken. Zij zetten zich in voor zwerfkatten in en om Veldhoven. Samen met vrijwillgers en gastgezinnen proberen zij de zwerfkatten populatie terug te brengen en sociale katten een huisje te bieden.

Brutus heeft het helaas niet gehaald maar in de afgelopen jaren hebben ze veel katten kunnen redden en een fijner leven kunnen geven. Nestjes komen bij de gastgezinnen terecht, worden gesocialiseerd en kunnen dan geadopteerd worden. Oudere katten worden gevangen en gecastreerd om te voorkomen dat ze overlast veroorzaken en zich verder voortplanten.

De stichting kan het niet alleen en is dan ook afhankelijk van donaties en giften. Dus wil je helpen? Maak dan een donatie over op NL31INGB0006865995. En wil je op de hoogte blijven van alle katten die ze helpen? Volg ze dan op Facebook.

Foto’s: //poezenbende.weebly.com/wij.html en www.facebook.com/Stichting-Poezenbende